
Ο Αντόνιο Κόντε ενημέρωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι είναι διατεθειμένος να αντικαταστήσει τον Μάικλ Κάρικ στον πάγκο των «Κόκκινων Διαβόλων», σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Κάρικ είχε εξαιρετική θητεία ως προσωρινός προπονητής την περασμένη σεζόν, όταν βοήθησε την ομάδα να τερματίσει τρίτη στην Premier League και να προκριθεί στο Champions League. Η εξέλιξη αυτή του χάρισε τελικά τη μόνιμη θέση, όμως πολλοί οπαδοί και παρατηρητές θεωρούν ότι η διοίκηση δεν τον στήριξε επαρκώς στη θερινή περίοδο των μεταγραφών.
Η ομάδα έχει κερδίσει μόλις έναν από τους πρώτους έξι αγώνες της φετινής Premier League και έχει συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς από αυτά τα παιχνίδια. Ο Κάρικ δεχόταν ήδη πιέσεις μετά το 1-1 με την Τότεναμ, που έπαιξε με δέκα παίκτες το Σαββατοκύριακο. Η ήττα με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League πυροδότησε νέους συναγερμούς.
Μετά την ήττα στην Ισπανία, ο Λισάντρο Μαρτίνες επέκρινε την αρχή της σεζόν, αποδίδοντας τα προβλήματα στην κακή επιλογή παικτών. Για τις δηλώσεις του τιμωρήθηκε από την ομάδα.
Οι επαφές με τον Κόντε
Εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες ότι ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, της Τότεναμ και της Νάπολι θα μπορούσε να αναλάβει αν η Γιουνάιτεντ αποφασίσει να αλλάξει πορεία τις επόμενες εβδομάδες. Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο επιβεβαίωσε ότι ο Ιταλός είναι έτοιμος να αναλάβει σε μια ιστορική ομάδα το συντομότερο δυνατό.
Ο Ρομάνο ανέφερε στο κανάλι του στο YouTube ότι ο Κόντε, μαζί με τους Έντι Χάου και Τούλιαν Νάγκελσμαν, συγκαταλέγεται στα ονόματα που συνδέονται με τη θέση της Γιουνάιτεντ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ακόμη τίποτα συγκεκριμένο ή σοβαρό μεταξύ του Κόντε και της ομάδας.
Σύμφωνα με τον Ρομάνο, σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις, ο Κόντε θα ήταν διατεθειμένος να αναλάβει και στη διάρκεια της σεζόν. Δεν επιθυμεί, όπως είπε, να πάει σε κάποιο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής για να εξασφαλίσει χρήματα. Θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και να αναλάβει ιστορικό σύλλογο που επιδιώκει να επιστρέψει στο προηγούμενο επίπεδό του.
Η TEAMtalk αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ο Κόντε είναι έτοιμος να αναλάβει άμεσα τη Γιουνάιτεντ και ότι εκπρόσωποι που συνεργάζονται μαζί του ανανέωσαν την επαφή με τη διοίκηση της ομάδας για να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον του. Το talkSPORT επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας ότι ο Κόντε έχει ήδη επικοινωνήσει με τον σύλλογο για να εκφράσει το ενδιαφέρον του.