Ο Μισέλ Ολίζ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Champions League την Τρίτη και θα τιμωρηθεί με ένα παιχνίδι αποβολής για τον επόμενο αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ.
Ο Χάρι Κέιν προέβλεψε ότι ο συμπαίκτης του θα είναι “στεναχωρημένος” για την τιμωρία, την ώρα που η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Premier League την επόμενη εβδομάδα.
Η πρώτη αποβολή του Ολίζ σε επίσημο αγώνα ανδρών έδωσε στην νορβηγική ομάδα Βίκινγκ την ευκαιρία να διασώσει ισοπαλία 3-3 απέναντι στη Μπάγερν.
Η αποβολή που άλλαξε το παιχνίδι
Ο διαιτητής ακόμη έδειχνε την κίτρινη κάρτα στον Ολίζ για τακτικό φάουλ που σταμάτησε μια αντεπίθεση της Βίκινγκ, όταν ο επιθετικός της Μπάγερν πέταξε την μπάλα που κρατούσε στο κεφάλι του αρχηγού της Βίκινγκ, Ζλάτκο Τρίπιτς. Η δεύτερη κίτρινη ήρθε αμέσως μετά, με τους οπαδούς της νορβηγικής ομάδας να πανηγυρίζουν.
Η Μπάγερν προηγούνταν με 3-2 εκείνη τη στιγμή και η κόκκινη κάρτα βοήθησε τη Βίκινγκ να επανέλθει στο παιχνίδι. Ο Τρίπιτς πέρασε τη μπάλα για τον Χέρμαν Χάουγκεν, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά στο 90ό λεπτό και έφερε την ισοφάριση.
Η αντίδραση του Κέιν
Ο Κέιν μίλησε μετά τον αγώνα: “Θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, προφανώς, και να μάθει από αυτό. Είναι κρίμα, γιατί έχουμε μεγάλα παιχνίδια στο Champions League και θα είναι στεναχωρημένος που θα λείπει από αυτά. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές συμβαίνουν λάθη, έτσι είναι η ζωή.”
Η Μπάγερν είχε βρεθεί πίσω με 2-0 πριν επιστρέψει στο παιχνίδι με δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Κέιν να σκοράρει. Ο Κέιν σκόραρε σε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια στο Champions League. Ο Λουίς Ντίας είχε φέρει τη Μπάγερν μπροστά με τρίτο γκολ λίγο πριν την αποβολή του Ολίζ.
Η ισοπαλία σταματά την ανοδική πορεία της Μπάγερν, η οποία είχε ξεκινήσει τη φετινή καμπάνια του Champions League με εντυπωσιακή νίκη 5-0 επί της άλλης νορβηγικής ομάδας, της Μπόντο/Γκλιμτ, τον περασμένο μήνα.
“Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι με την εμφάνισή μας στο δεύτερο ημίχρονο”, πρόσθεσε ο Κέιν. “Παίρνεις τον βαθμό και προχωράς.”